Hoe werkt het afhangbord?

Dit is een vraag die zelden direct aan het bestuur gesteld wordt maar die wel degelijk voor menigeen onder ons een antwoord behoeft.
Zo’n bord hangt er natuurlijk niet voor niets. Zijn functie voor het eerlijk verdelen van speeltijd, het tijdig laten rusten van de spelers die echt aan een break toe zijn en hierdoor ook de gezelligheid in de kantine verzorgen, is essentieel.

Hoe en wat?

Alle leden hebben een pas en kunnen hiermee in een van de gleuven op het bord een bepaalde baan en speeltijd reserveren. Dit doe je door op het moment dat je de pas erin stopt en je wilt gaan spelen tegelijk de klok op je begintijd te zetten.
De maximale speeltijd voor een enkele partij is een half uur en voor een dubbele partij is het drie kwartier. Probeer in de drukke periode na zeven uur zoveel mogelijk te dubbelen.
Als alle banen gereserveerd zijn, steek dan de pas in de gleuf van de baan die al het langste speelt en meldt dit even bij de spelers, zodat ze weten dat hun baan voor de volgende periode is afgehangen.
Is een baan niet gereserveerd, maar wordt er wel op gespeeld, dan kan een lid meteen naar de niet gereserveerde baan toegaan en zeggen dat hij aan de beurt is.
Als iemand op een baan speelt kan hij/zij niet tegelijk een andere baan al gereserveerd hebben.
Degene die een baan reserveert of gereserveerd heeft moet natuurlijk ook op het complex aanwezig zijn. Je kunt dus niet ’s middags al een baan voor ’s avonds reserveren of een baan reserveren en dan naar huis gaan om te eten om later je ‘gereserveerde’ baan op te eisen. Ook iemand anders je baan te laten reserveren is niet mogelijk.
Kortom reserveren voor later kan alleen als je niet tegelijkertijd speelt maar wel aanwezig bent.
Uitzonderingen ontstaan bij competities en trainingen; deze zijn dan door het bestuur toegestaan.
Veel Plezier!


Voor de Lagere Schooljeugd geldt: na 19.00 uur alleen nog spelen als er geen oudere leden de baan op willen.
Baanregels:
De baan alleen betreden op sportschoenen met een verzonken profiel. Dit om beschadiging van de toplaag te voorkomen.
De baan hoort na iedere partij te worden gesleept. (bezemwerk)
De eerste maand (april): slepen na iedere set; een keertje extra kan -vooral in het begin- geen kwaad!
De hele baan slepen, dus ook achter en naast de baan, en niet alleen tussen de lijnen.
Als de zoemer gaat: de baan slepen en verlaten en niet eerder de baan betreden voor alle banen zijn gesproeid en het besproeien is gestopt en er geen plassen te zien zijn.
De sproeitijden zijn: 8.00-11.00-13.00-15.00-18.00- en 20.00 uur.
Er mag beslist niet worden gespeeld als er onverhoopt eens plassen op de banen staan; plassen eerst op laten drogen. Dit geldt ook na regenval.

©Tchefshuizen 2019